Felelősség

A Katrin felelősségteljes üzleti tevékenykedésre biztat

A Metsä Tissue – a Metsä Group egyik vállalata – részeként a Katrinnál folytatott összes tevékenységünket átszövi a fenntarthatóság elve.

  1. Elköteleztük magunkat a fenntartható fejlődés nemzetközi alapelveinek betartása iránt és mindig etikus munkamódszereket követelünk meg.
  2. Szem előtt tartjuk tevékenységeink társadalmi, környezeti és gazdasági hatásait.

Gondoskodunk a fenntartható betakarításról, mely a környezeti és társadalmi értékeket a természettel és a biodiverzitással együtt figyelembe veszi. A betakarítás erdőterületünk 1-2%-át érinti évente, emellett minden egyes betakarított fáért cserében 4 magoncot ültetünk. A megújítás igazából az 1886-ból származó és a világ legrégibb ilyen törvényeként ismert Finn Erdészeti Törvény (Finnish Forest Act) követelménye.

A fenntartható erdészet hosszútávú munkát teremt emberek milliói számára. Észak-Európában egy erdészeti állás legalább három további állást teremt az értékláncon belül.

Célul tűztük ki a termékeink és eljárásmódjaink segítségével az emberek jólétéhez való hozzájárulást. Tevékenységeink és termékeink teljes életciklusa során célunk a környezeti hatások minimálisra csökkentése, a nyersanyagok beszerzésétől a gyártáson és fogyasztáson át a hulladékkezelésig. Mindezt beszállítóinkkal, ügyfeleinkkel, üzleti partnereinkkel és fogyasztóinkkal közösen tesszük.

GAZDASÁGI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS
A Katrin segít Önnek a termelékenységet növelő, költségeket csökkentő és minimális betegség miatti hiányzással járó optimális megoldás megkeresésében.

KÖRNYEZETI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS
A Katrin csökkenti a tevékenységek minden szintjét és a teljes termékéletciklust felölelő környezeti terheket.

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS
Jólétet teremtünk a munkahelyeken, a helyi közösségekben és a társadalom egészében egyaránt és hozzájárulunk a fenntarthatóság globális alapelveinek betartásához. A munkatársaink és társadalmunk iránti felelősségteljes viselkedéssel megjavíthatjuk megbízóink életét.

További információk a Metsä Csoportról (English) >